معرفی کتاب

عامل موفقیت از نظر دانشگاه استنفورد | خلاصه بخشی از کتاب از شنبه

خلاصه بخشی از کتاب از شنبه که توسط محمد پیام بهرام پور برایم جذاب بود و تصمیم گرفتم که بخشی از آن را که با آزمایشی جالب از دانشگاه استنفورد در سانفرانسیسکو صورت گرفته است را برایتان به اشتراک قرار بدهم.

دانشگاه استنفورد در سال ۱۹۷۰ میلادی تحقیقی انجام داده که به نظر من با کمک آن می توان اصلی ترین عامل موفقیت را بدست آورد.
در این تحقیق از تعدادی کودک ۴ تا ۶ ساله خواسته شده بود که در اتاقی بمانند و فردی وارد اتاق می شد و یک شیرینی بسیار خوشمزه در اختیار آن ها می گذاشت. به آن ها گفته می شد می توانند شیرینی را همان موقع بخورند و یا اینکه ۱۵ دقیقه صبر کنند و بعد از ۱۵ دقیقه شروع به خوردن شیرینی کنند و بدانند که یک شیرینی دیگر برایشان می آورند.

حق انتخاب

بنابراین هر کودک دو انتخاب داشت، یا اینکه می توانست ۱۵ دقیقه صبر کند و پس از ۱۵ دقیقه یک شیرینی دیگرنیز جایزه بگیرد و ذو شیرینی بخورد و دیگر انتظار نکشد.

در حین آزمایش

دوربین هایی که در آن اتاق بودند، رفتارهای جالبی را ضبط کرده اند. بعضی از بچه ها به محض رفتن آن فرد از اتاق، شروع به خوردن آن مارشملو می کردند. برخی دیگر کمی صبر کردند. ۲ دقیقه، ۳ دقیقه، ۴ دقیقه، برخی دیگر خیلی با خودشان درگیر بودند و وسوسه می شدند که شیرینی را بخورند. شیرینی را بو می کردند، نزدیک دهانشان می آوردند و بعد منصرف می شدند و شیرینی را سر جایش می گذاشتند!

نتیجه

در نهایت حدود یک سوم از کودکان نیز توانستند خودشان را تا پایان ۱۵ دقیقه کنترل کنند. نکته ی جالب این تحقیق این است که چند دهه بعد وقتی زندگی این کودکان را بررسی کردند؛ آن هایی که توانسته بودند خودشان را ۱۵ دقیقه کنترل کنند به مراتب انسان های موفق تری بودند.

آنچه که می آموزیم از این تحقیق

نکته ای که می توانیم از این تحقیق بدست بیاوریم این است که، اگر بتوانیم در مواقعی از خواسته هایمان دست بکشیم و آن شیرینی های زندگی را در لحظه نخوریم و مدتی صبر کنیم، در ادامه می توانیم شیرینی های خوشمزه تر، بهتر و بیشتری داشته باشیم.

کتاب از شنبه ، راهنمای علمی و کاربردی برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی تا رسیدن به موفقیت

برچسب ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا